13/06/2021 (piątek)

Śniadanie:

Frittata ze szpinakiem i sałatką z rzodkiewką

Alergeny: Jaja

Składniki: Cebula, Czosnek, Jaja kurze, Rzodkiewka, Sok z cytryny, Sól, Szczypiorek, Szpinak, Pomidorki koktajlowe, Woda, Pieprz biały, Mleczko kokosowe, Szpinak     Pieczone warzywa z serem dziugas

II Śniadanie

Pieczone warzywa z serem dziugas

Alergeny: Seler

Składniki: Cukinia, Oliwa, Seler, Bataty, Natka pietruszki, Ser dziugas    Ryba w sosie koperkowym z różową kaszą

Obiad

Ryba w sosie koperkowym z różową kaszą

Alergeny: Sezam, Ryby

Składniki: Cebula, Koperek, Sezam, Ocet, Ogórek zielony, Woda, Kasza gryczana, Mleczko kokosowe, Sok z buraka, Pstrąg    Pasta z cukinii

Podwieczorek

Pasta z cukinii

Alergeny: Seler

Składniki: Cebula, Cukinia, Czosnek, Marchew, Oliwa, Natka pietruszki, Seler naciowy, Sok z cytryny, Sól, Płatki drożdżowe, Pieprz czarny mielony, Rzodkiew biała, Nasiona słonecznika     Sałatka grecka z żytnimi grzankami

Kolacja

Sałatka grecka z żytnimi grzankami

Alergeny: Gluten, Mleko, Gorczyca

Składniki: Chleb żytni razowy, Musztarda słoneczna, Oliwa, Oliwki czarne, Oregano, Papryka, Ser feta, Sok z cytryny, Sól, Pomidorki koktajlowe, Pieprz czarny mielony, Cebula, Woda, Erytrol, Sól himalajska, Sałata rzymska