13/06/2021 (piątek)
Śniadanie:
Frittata ze szpinakiem i sałatką z rzodkiewką
Alergeny: Jaja
Składniki: Cebula, Czosnek, Jaja kurze, Rzodkiewka, Sok z cytryny, Sól, Szczypiorek, Szpinak, Pomidorki koktajlowe, Woda, Pieprz biały, Mleczko kokosowe, Szpinak Pieczone warzywa z serem dziugas
II Śniadanie
Pieczone warzywa z serem dziugas
Alergeny: Seler
Składniki: Cukinia, Oliwa, Seler, Bataty, Natka pietruszki, Ser dziugas Ryba w sosie koperkowym z różową kaszą
Obiad
Ryba w sosie koperkowym z różową kaszą
Alergeny: Sezam, Ryby
Składniki: Cebula, Koperek, Sezam, Ocet, Ogórek zielony, Woda, Kasza gryczana, Mleczko kokosowe, Sok z buraka, Pstrąg Pasta z cukinii
Podwieczorek
Pasta z cukinii
Alergeny: Seler
Składniki: Cebula, Cukinia, Czosnek, Marchew, Oliwa, Natka pietruszki, Seler naciowy, Sok z cytryny, Sól, Płatki drożdżowe, Pieprz czarny mielony, Rzodkiew biała, Nasiona słonecznika Sałatka grecka z żytnimi grzankami
Kolacja
Sałatka grecka z żytnimi grzankami
Alergeny: Gluten, Mleko, Gorczyca
Składniki: Chleb żytni razowy, Musztarda słoneczna, Oliwa, Oliwki czarne, Oregano, Papryka, Ser feta, Sok z cytryny, Sól, Pomidorki koktajlowe, Pieprz czarny mielony, Cebula, Woda, Erytrol, Sól himalajska, Sałata rzymska